Magánrendelés címe: HU-9700 Szombathely, Dolgozók útja 1/A - Árkádia Egészségközpont
Bejelentkezés a magánrendelésre: kizárólag munkanapokon 16:00 - 19:00 között!
Dr. de Jonge
Rendel: Dr. de Jonge Tamás ortopéd sebész főorvos

Lökéshullám-kezelések

waves

Lökéshullám kezelés (ESWT) Szombathelyen

A lökéshullám kezelést külföldön már 1980 óta alkalmazzák vesekő zúzására (ESWL), 1989 óta pedig bizonyos mozgásszervi betegségekben (ESWT). Magyarországon csak az ezredforduló után kezdett elterjedni a lökéshullám ortopédiai alkalmazása.

Hogyan működik a lökéshullámmal való kezelés?

A lökéshullám hasonló a hanghullámokhoz, de a különbség a hullámok energiájában rejlik.
Egy megfelelő készülék segítségével a testfelszínre közvetített lökéshullámok a mélybe hatolva fokozzák az adott terület vérátáramlását, sőt apró kis mikrobevérzéseket is kivált. Az így felszabaduló, a beteg szövetek regenerálódását elősegítő faktorok hatására következik be a gyógyulás.
A jótékony hatás kifejtéséhez általában 4-6 kezelés szükséges, 5-7 napos időközökkel. Már 2-3 kezelés után csökkennek a fájdalmak, de a panaszok teljes megszűnte ennél hosszabb időt vesz igénybe. Nem ritka, hogy akár 2-3 hónap is eltelik, mire a fájdalmak teljesen elmúlnak.
A kezelés hatásossága abban áll, hogy a ritmikusan ismétlődő lökéshullámok hatására a vérből felszabaduló gyógyító anyagok nem csupán a tüneteket tompítják, hanem a panaszok okát szüntetik meg. Így a fájdalmak újra kialakulásának az esélye kisebb, mint egyéb, ún. tüneti kezelések esetében.

Az Árkádia Egészségcentrumban a világhírű svájci Storz Medical AG által gyártott lökéshullám kezelő készülékkel gyógyítjuk betegeinket. 

Egy kezelés általában 2-3 percet vesz igénybe. Már az első kezelés után lehet érezni némi javulást, de ez rendszerint csak rövid ideig tart, a panaszok hamar visszatérnek. Ez teljesen természetes, csakis az ismételt kezelések hozzák meg a kívánt hatást.
Ismét hangoztatjuk, nem egyből múlnak el a panaszok, gyakran csak 2-3 hónappal a kezelés befejezése után. 

 

A leggyakoribb betegségek, melyre a lökéshullám kezelést alkalmazzuk:

  • teniszkönyök (epicondylitis lateralis)
  • Achilles-ín fájdalom (Achilles tendinosis)
  • talpi sarokcsonti fájdalom (fasciitis plantaris)
  • csípőtáji izomtapadás fájdalma (piriformis insertinopathia)
  • térdkalács-csúcsi fájdalom (apex patellae sy., ugrótérd)
  • vállízületi meszesedés (tendinitis calcificans)
  • krónikus izomfájdalmak (nyak, hát, derék, váll)

 

 

 

 

A kezeléssel kapcsolatosan tudni kell, hogy járhat azért némi kellemetlenséggel. A terápia megkezdésekor lehet fájdalmas a kezelés, de sosem annyira, hogy az fájdalomcsillapító adását tenné szükségessé.
A lökéshullámok hatására fájdalomérzetet csökkentő anyagok is felszabadulnak a kezelési területen, melyek hatására akár már fél perc múlva a fájdalmat egy kellemes zsibbadásérzés váltja fel.

A kezelés után a páciensnek különösebb tennivalója nincs, semmilyen utókezelésre nincs szükség, kötés vagy egyéb bandázs alkalmazása nem szükséges, a beteg saját lábán hazamehet, autót vezethet.

A lökéshullám kezelésnek mellékhatása nincs, de esetenként a kezelés helyén jelenhet meg kis bőrpír, nagyon ritkán kis véraláfutás.

Big photo:
Image by pvproductions on Freepik

Privát műtétek - várólista nélkül

A páciens a lehető leghamarabb visszanyerheti a mozgás örömét. Számlát kap, melyet akár magánegészségpénztár felé is továbbíthat!

Bővebben

Lökéshullám-kezelések

A lökéshullám hasonló a hanghullámokhoz, de a különbség a hullámok energiájában rejlik.
Egy megfelelő készülék segítségével a testfelszínre közvetített lökéshullámok a mélybe hatolva fokozzák az adott terület vérátáramlását, sőt apró kis mikrobevérzéseket is kivált.

Érdekel!

Ha túl hosszú a várólista és nagy fájdalmai vannak, a Privát műtét a megoldás!

További információért kattintson!