Magánrendelés címe: HU-9700 Szombathely, Dolgozók útja 1/A - Árkádia Egészségközpont
Bejelentkezés a magánrendelésre: kizárólag munkanapokon 16:00 - 19:00 között!
Dr. de Jonge
Rendel: Dr. de Jonge Tamás ortopéd sebész főorvos

Dr. de Jonge Tamás bemutatkozása

Dr. de Jonge Tamás bemutatkozása
waves

Szakmai pályafutásom röviden

Pécsi Tudományegyetem, Orthopaediai Klinika

1990.10.01 – 2003.05.03.

Orvosi diplomám kézhezvételét követően azonnal ortopédiai területen helyezkedtem el. 1995-ben tettem le az ortopédiai szakvizsgát, jeles eredménnyel. A szakvizsgához szükséges gyakorlatok közül az általános sebészetet és részben a balesetsebészetet 1993-1994 között Oberwartban (Ausztria) teljesítettem ( LKH Oberwart ), ekkor sikerült német nyelvtudásomat tökéletesíteni. Érdeklődési köröm kezdetben a gyermekortopédia felé irányult: lábdeformitások, gerincdeformitások, majd a neuroortopédia felé fordultam. Első gerincferdülés-korrekciós műtétemet még gyakornokként, 1994. decemberében végezhettem el Pécsett. A szakvizsgát követően többször is volt lehetőségem külföldi tapasztalatszerzésre. A legfontosabb közülük a két párizsi ösztöndíj: 1996.10.01 -1997.03.31. között Magyar-Francia kormányközi ösztöndíjjal, majd 1999.11.01-2000.10.31. között mint a „Párizsi Kórházak Külföldi Gyakornoka” (Médecin Résident Étrangère des Hôpitaux de Paris) dolgozhattam a világ egyik vezető gyermekortopédiai osztályán. Az itt szerzett tudást-tapasztalatot mind a mai napig sikerrel hasznosítom. A gerincdeformitások kezelése terén végzett munkából írtam PhD dolgozatomat, melyet 2002-ben védtem meg. 2003. májusában hasonlóan több magyar orvoshoz, külföldön próbáltam szerencsét. Sok magyar orvossal ellentétben nem Németországba vagy Angliába mentem, hanem a közel-keleti arab világot céloztam meg.

 

Továbbképzés elülső feltárásból (csípőprotézis)

 

Tawam Hospital, Department of Orthopaedic Surgery

2003.05.04 – 2005.08.03.

Az Egyesült Arab Emirátusok (UAE) alapítójának szülővárosában, a sivatagi oázisváros Al Ain-ban (az ottani futballcsapatnál játszott a közelmúltban Dzsudzsák Balázs is) a Tawam Hospital Ortopéd Sebészeti Osztályán dolgoztam több, mint 2 éven át. Köszönhetően gyermekortopédiai tudásomnak, örömmel fogadtak és gyorsan be is fogadtak a kollégák, akik döntő többségben inkább balesetsebészeti tudással rendelkeztek. Ezen a téren viszont én tanultam sokat az ottani munkatársaimtól, lévén rengeteg a közlekedési baleset egy olyan világban, ahol az emberek nagy része gyermekként még gyalog vagy legfeljebb teveháton közlekedett, felnőttként viszont a világ legerősebb és leggyorsabb gépjárműveinek volánja mögé adódott lehetősége beülni.

 

Európai ortopéd Kongresszus, Lisszabon - 2019

 

Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Ortopédiai Sebészeti Osztály

2005.10.01 – jelenleg is

Az osztályvezető főorvosi pályázatomat siker koronázta, így magam mögött hagytam a Közel-Keletet, s Nyugat-Magyarország híres elődöket felmutatni képes kórházában vettem át az ortopédia irányítását. Erre az időszakra tehető, hogy a csípő- és térdprotézisek, valamint azok szövődményeinek legmodernebb kezelését kitanulhattam és alkalmazhattam. A csípőízület esetében a cementes rögzítési technikáról áttértünk a cement nélkülire, mind az első beültetéseknél, mind pedig azokban az esetekben, amikor a protézis cseréje valamilyen okból szükségessé vált. Az elsők között vezettük be Magyarországon a gyógyszeres vérzéscsillapítást, melynek köszönhetően a korábban sok vérzéssel járó csípőprotézis beültetés során a vérveszteség minimálisra csökkent, de ugyanúgy az elsők között voltunk a műtéti sebbe még a műtét alatt beadott helyi érzéstelenítő alkalmazásában, mellyel a műtét utáni fájdalmakat sikerült jelentősen csillapítani. Az országban mi voltunk a 3. olyan ortopéd osztály, ahol az elülső feltárásból, minimál invazív módszerrel, izmok és inak megkímélésével végzett csípőprotézis beültetést elkezdtük, s azóta is sikerrel, betegeink nagy megelégedésére folytatjuk ezeket a műtéteket.     2020 júliusától osztályunk a Pécsi Tudományegyetem "kihelyezett Ortopédiai Tanszéke"-ként is működik, melynek vezetésére a kar dékánjától 3 évre kaptam megbízást     2021 májusában sikeresen megmérettettem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának habilitációs eljárásán, így jogosult lettem a "habilitált doktor" cím viselésére. Ezzel párhuzamosan "egyetemi docens" kinevezésben részesültem.

Napjainkban

Privát műtétek - várólista nélkül

A páciens a lehető leghamarabb visszanyerheti a mozgás örömét. Számlát kap, melyet akár magánegészségpénztár felé is továbbíthat!

Bővebben

Lökéshullám-kezelések

A lökéshullám hasonló a hanghullámokhoz, de a különbség a hullámok energiájában rejlik.
Egy megfelelő készülék segítségével a testfelszínre közvetített lökéshullámok a mélybe hatolva fokozzák az adott terület vérátáramlását, sőt apró kis mikrobevérzéseket is kivált.

Érdekel!

Ha túl hosszú a várólista és nagy fájdalmai vannak, a Privát műtét a megoldás!

További információért kattintson!